Cursos anteriors | Curs 2020/21

BDW 2020. Districte Disseny. Càpsules: Disseny i Activisme

La Barcelona Design Week (BDW) és la cita ineludible sobre disseny, creativitat i innovació a Barcelona i una de les Design Weeks més importants del calendari internacional. La 15a edició de la BDW, que es celebrarà del 17 al 26 de novembre, està dirigida per Barcelona centre de Disseny, organitzada pel BCD i FAD Foment de les Arts i el Disseny, en col·laboració amb el Museu del Disseny, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, i amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

L'ESDAP Catalunya participa en la Barcelona Design Week amb diverses activitats, que es realitzaran en els diversos campus i es podran veure en 'streaming'.


CIUTAT JUGABLE

25 novembre a les 16:00. Conferència en 'streaming'. Seguiu-la online en aquest enllaç: https://youtu.be/aKUE93PA0Ak
ESDAP Catalunya. Campus Deià
Carrer Ignasi Agustí, 2, 4, 08042 Barcelona
 El curs passat vam participar en la proposta del Museu del Disseny per a les Escoles Superiors i Universitats de disseny relacionada amb l’exposició de Victor Papanek. Enguany es proposen unes activitats per donar visibilitat a aquesta iniciativa:
  • Exposició dels projectes presentats pels alumnes d’ESDAP a Jugant amb Papanek. D’aquests destaquem el projecte BICIJOC, un kit de joc mòbil amb emissions zero, desplegable i a l’abast de qualsevol barri. Projecte desenvolupat per Sara Nicolau, Olga Sanchez i Alex Teruel.
  • Conferència – diàleg: Dispositius mòbils per a la participació ciutadana a càrrec de Makea tu vida

El format de les activitats serà presencial amb aforament limitat, també es podrà veure per la web i la conferència diàleg és farà en streaming.

+ informació

DISSENY WAYFINDING. Conferència d'Avanti Studio

26 de novembre a les 11:00. Conferència en 'streaming'. Seguiu-la online en aquest enllaç: https://youtu.be/gKEe5_aMc6M
ESDAP Catalunya Campus Llotja. Ciutat de Balaguer 17, 08022 Barcelona
 

Conferència d’Avanti Studio al voltant del Disseny Wayfinding, metodologia multidisciplinària, que té com a finalitat millorar la llegibilitat dels espais i orientar a les persones dins la ciutat; qualitat aquesta imprescindible per un desenvolupament pròsper, sa i igualitari. L’equip d’Avanti Studio en parlarà d’aquesta branca del disseny a través d’alguns dels seus projectes.

  • Leer Madrid, pla de senyalística per als vianants, sostenible i universal de Madrid
  • Sagrada Família, sistema 'wayfinding' d'orientació i informació universal
  • Sistema 'wayfinding' de prevenció Covid per a museus
El Disseny 'wayfinding' amb perspectiva de la diversitat és una de les noves competències dels dissenyadors. El 'Wayfinding Design' és indispensable per a connectar amb les necessitats reals i potencials de tota la ciutadania. Es tracta d'una metodologia multidisciplinària que té com a fi millorar la llegibilitat dels espais i orientar a les persones. Juntament amb altres condicions com la sostenibilitat, la resiliència o la seguretat, la bona orientació a una ciutat és una qualitat imprescindible per a un desenvolupament pròsper, sa i igualitari. A través d'alguns projectes d'Avanti Studio, descobrirem aquesta branca del disseny.

+ informació

A més, ESDAP Catalunya participarà a diversos projectes

  • EDIVI,19 de novembre a les 17:00.
L’Anna Blancafort , alumni d'ESDAP Catalunya i autora del Treball Final d'Estudis Puntos invisibles, i la seva tutora la Mireia Baurier participaran a una sessió virtual per reflexionar sobre com la docència en projectes d’innovació social s’ha adaptat tenint en compte la situació actual
Educació emergent en situació de pandèmia.

Enllaç per seguir la sessió: https://www.youtube.com/watch?v=oOtzJW3TsQo&feature=youtu.be
Hi pot accedir tothom que ho vulgui.


+ informació

 
  • Sustainable Challenge: «Perspectiva de gènere en la moda».
L'esdeveniment comença el dia 17 i les presentacions es faran el dia 21
Les presentacions tindran lloc el dissabte 21 de de novembre (16:00h - 18:00h) i es podran seguir online i amb traducció simultània al català, castellà i anglès.

Hi participen 5 alumnes de l'especialitat de Disseny de Moda del Campus Llotja. Els alumnes de 4t curs; Melania Wong, David López, Daniel Blanco, Giuliana Mesa i l'alumne de 2n curs Antoni Lluis Xamena.
  • Disseny en Diagonal.
Hi participen els alumnes de 4t curs del Campus Llotja de l'Assignatura Espai Comercial , hi participen amb una proposta d’aparador per Cottet i un altre per Dormity.
+ informació


 

 18 novembre 2020 | ESDAP Catalunya, Transversal

Galeria