Treballs Finals d'Estudis | Curs 2019/20

Can Molins / Andrea Sueiro

Can Molins és una masía situada a Sant Climent del Llobregat, a la comarca del Baix Llobregat. Es tracta d’un edifici del segle XVIII en desús en el que s’introduirà un nou concepte: la simbiosi d’un refugi animal amb una casa de colònies.

Aquesta idea sorgeix de dues necessitats de millora social: l’abandonament d’animals i la falta de concienciació ciutadana envers aquesta situació. Dos problemes que es poden resoldre amb una sola acció, la creació del projecte Can Molins.

Tota l'acció es desenvolupa en les dues plantes de l'edifici. A la planta principal hi tornem l’Espai Blanc, un espai destinat a les zones habitulalment comunes d’una casa de colònies: sala de tallers, la cuina, el menjador i els lavabos. En aquesta planta s'hi trobaran els gats. A l’altra planta, l’Espai Refugi, s'hi realitzaran les activitats amb els gossos i hi haurà el seu refugi; per tant, serà un espai d’interacció amb els animals.

D'altra banda, en aquesta masia s'hi crearà un diàleg entre allò antic i allò nou; on els materials originals de la masia conviuran amb estructures noves de metall.



Paraules clau: diàleg, simbiosi, innovació, originalitat, redefinició

6 octubre 2020 | ESDAP Catalunya, Disseny d’Interiors

Galeria