Curs actual | Curs 2020/21

Júlia G. Escribà al 080 Barcelona Fashion

Júlia G Escribà, alumna de moda del Campus Llotja, ha dissenyat la seva primera col·lecció termoreguladora utilitzant una tecnologia desenvolupada per a la NASA i que actualment té el 'Certified Space Technology' de la Fundació Espacial nord-americana. El passat 14 de setembre va presentar la seva primera col·lecció “JGE Future Term” a la 080 Barcelona Fashion.

La dissenyadora sempre ha tingut una inquietud i compromís en buscar solucions davant l’emergència climàtica i està interessada a canviar el panorama contaminant de la indústria tèxtil, la segona més contaminant del món. Actualment està interessada en els 'Smart Textiles,' el disseny, l’enginyeria tèxtil, la sostenibilitat, els teixits i les necessitats canviants de la societat.

La seva missió, des de jove, és fer peces de roba urbana més utilitàries, que s’adaptin climàticament i utilitzin tecnologies termoreguladores. Vol esdevenir un referent de marca de roba urbana feta amb noves tecnologies que millorin les condicions de la humanitat davant l’escalfament global. Creu que la moda ha de tenir valors, considera que les marques han de ser conscients d'aquesta situació d’emergència climàtica i que les noves generacions han de ser la veu d’un moviment que reclami el canvi sostenible necessari.

Julia García Escribà ha treballat en una botiga de teixits, ha fet d’estilista i ha realitzat alguns dissenys per alguna dissenyadora catalana. Actualment ha decidit focalitzar-se en el seu propi projecte i apostar-ho tot. Va presentar la seva proposta al programa 'Reimagine Textile' del Tecnocampus i Eurecat (el Centre Tecnològic de Catalunya) l'any 2019, on va materialitzar la idea i es va posar en contacte, firmant un contracte d’ús de la patent termoreguladora creada per a la NASA, amb l’empresa Outlast ® Technologies LLC .


Col·lecció_JGE Future Term

La col·lecció JGE Future Term és una col·lecció termoreguladora amb una tecnologia desenvolupada per a la NASA. És una de les primeres col·leccions que explora l’aplicació d’aquesta patent, anomenada Outlast ® en moda urbana. Aquesta tecnologia fa que la roba s’adapti a la temperatura que el teu cos necessita, possibilita un canvi en el context actual de la moda i dóna viabilitat a les col·leccions atemporals, gràcies a propostes com aquesta en què es combina la tecnologia i noves propostes de disseny. JGE Future Term i la marca han nascut per donar resposta a l’emergència climàtica i contribuir a canviar les consciències en el sector de la moda.

JGE Future Term, és una col·lecció de roba urbana – i per tant, quotidiana– que s’adapta al microclima del cos. La tecnologia PCM (Phase Change Materials) incorporada als teixits fa que les peces tinguin la capacitat d’absorbir, mantenir i alliberar calor, creant un 25% més de confort tèrmic que una peça de roba normal. És una col·lecció feta amb cotó en la seva gran majoria, que evita les fibres polimèriques i els plàstics contaminants pel planeta.

La col·lecció vol potenciar una tecnologia que s’adapta al microclima de la pell, segueix el concepte de “slow fashion” i utilitza matèria prima sostenible. JGE Future Term no funciona en els paràmetres dels 'timelines' i segueix el concepte “See now buy now”. Els colors pedra i terra, les peces sense gènere, les línies rectes i la producció de proximitat reforcen el concepte atemporal amb un disseny personal i innovador. El seu pla de comercialització vol acostar els 'Smart Textiles' als usuaris i la combinació entre moda i tecnologia al públic.

+ informació

080 Barcelona Fashion

Júlia G Escribà
16 setembre 2020 | ESDAP Catalunya Campus Llotja, Exposicions