Cursos anteriors | Curs 2019/20

Disseny i la COVID19

Silvia Cortada, alumni d'ESDAP Catalunya, guanyadora del Premi Eurecat del Hackaton COVID-19

Silvia Cortada ha estat la guanyadora del Premi Eurecat del Hackaton COVID-19 pel seu projecte HYGIDOT.  HYGIDOT és una solució integral per a ajudar a reactivar l'economia. Un punt higiènic per a regenerar la confiança en la gent i facilitar la circulació de persones de manera segura. La seva finalitat és oferir serveis de subministrament de consumibles sanitaris, aportant també un enfocament sostenible i de Km0."

+ informació
 


ADI FAD
FadLive, Trobada virtual de socis

Aquest mes d’abril s'havia de celebrar l’Assemblea general i festa de socis del FAD 2020, però l’excepcionalitat del moment ha fet que la trobada es desenvolupi online.

Es proposa un acte dinàmic i participatiu amb connexions en directe; actuacions musicals de Ramon Faura i Pep Bonet i moltes cares conegudes. Hi haurà converses amb Antoni Miralda, Jaime Hayon i Rosa Amorós. Es descobriran les solucions que la comunitat del disseny ha generat per fer front a la COVID-19. S'entregaran les insígnies de 25 i 50 anys de socis i s'explicarà l'adaptació feta a la situació i com es volen afrontar els temps que venen.


Blanc Festival

Blanc Fest ofereix una sèrie de sessions de conferències mítiques dels darrers anys del Blanc Festival

  • 21.03.2020_ Sessió 1

  • 28.03.2020_ Sessió 2

  • 18_04_2020_Sessió 3

  • 25_04_2020_Sessió 4


ADI FAD
Ponencies sobre el disseny d'emergènica els propers dies 21, 23, 28 i 30 d'abril

Es tracta de quatre ponències, unides per un eix temàtic comú: el disseny d’emergència, a càrrec del dissenyador o responsable del producte i d’un moderador de l’ADI-FAD.

  • 21.04 a les 17.00 h_Presentació a càrrec de Maria Visa, Gerent de MTS Tech, parlarà del projecte «MTS uvc», un robot dissenyat per a la desinfecció de cèl·lules bacterianes i virals en espais, aplicant els UV-C en moviment.
  • 23.04 a les 17.00 h_Presentació a càrrec de Pau Sarsanedas, CEO de GPA INNOVA, ens parlarà del dispositiu per a la ventilació «RESPIRA», que monitoritza els paràmetres necessaris per a atendre la respiració humana.
  • 28.04 a les 17.00 h_Presentació a càrrec de Carme Comellas, EPIs producer de BLS Iberia. Una jornada tècnica enfocada a conèixer millor filtres i màscares ja homologades, sector en el que opera l’empresa.
  • 30.04 a les 17.00 h_Presentació a càrrec d’Ignasi Plaza, CEO de Protofy i cap d’enginyeria de OxyGEN, ens parlarà de tot el procés que hi ha darrere del projecte de respirador d’emergència per a la crisi del COVID-19 aprovat per la AEMPS.

Segueix l’emissió a:
Instagram live @adi_fad


La comunitat del disseny respon a la crisi del COVID-19

Publicat pel FAD el 25.03.20

Us convidem a llegir aquest aquest article –publicat per FAD (www.fad.cat)–  que explica alguna de les iniciatives per donar solució als múltiples desafiaments de la crisi provocada per la COVID19. Des de pantalles de protecció personal fabricades amb una troqueladora o màquina de tall làser, fins a la impressió 3D de mascaretes, respiradors i vàlvules per al seu ús, passant pel disseny de peces per obrir poms sense tocar-los, la creació de grups de treball i xarxes de col·laboració en línia o la concepció d’il·lustracions i animacions per visualitzar la importància del distanciament social durant el brot de coronavirus.

Llegiex l'article a www.fad.cat

Connecta't al disseny // Confisign Fest

Confisign Fest és un festival de creatius en streaming durant els dies de confinament. Hi trobaràs entrevistes en directe a artistes, dissenyadors, arquitectes i creatius en les quals parlaran dels seus projectes i inquietuts. Es tracta d'una proposta d'instagram dels alumnes de les Escoles d'Estudis Superiors de Disseny i les Universitats del grup EDIVI que vol aconseguir fer més actiu el nostre confinament


+ informació

 


 
18 maig 2020 | ESDAP Catalunya, Transversal