Treballs Finals d'Estudis | Curs 2018/19

Iden / Núria Casanovas

Núria Casanovas / ESDAP Catalunya / Campus Serra i Abella

«La inclinació del teu front indica la capacitat que tens de relacionar-te» Afirmacions com aquesta són les que defensa la morfopsicologia. Una disciplina sense aval científic que estudia el caràcter i la personalitat de les persones partint tan sols de l’observació dels seus trets facials.

Fora del món de la psicologia no és una disciplina gaire coneguda i, amb aquest projecte, s’ha buscat donar-li visibilitat. L’objectiu era trobar la forma de donar-la a conèixer de manera pràctica i participativa, buscar captar l’atenció de l’usuari i deixar de banda un plantejament purament teòric.

S’ha dut a terme una aplicació que sintetitza la teoria a partir d’un test morfopsicològic que analitza el rostre de l’usuari i determina trets de la seva personalitat. Distingint per edat i sexe, l’app va adreçada a tots aquells que vulguin descobrir aquesta branca de la psicologia, contrastar la seva personalitat i passar una bona estona. Tot i això, la morfopsicologia és molt més complexa i l’app no pretén tenir la mateixa validesa que una anàlisi professional. Com tota ciència no demostrada, hi ha usuaris que hi creuen més o menys. El projecte no ha tingut una finalitat científica, sinó que ha explorat la vessant més lúdica: el joc i la pràctica interactiva amb l’usuari.18 desembre 2019 | ESDAP Catalunya, Disseny Gràfic

Galeria