Treballs Finals d'Estudis | Curs 2018/19

Sexistir / Aïda Roselló

Aïda Rosselló / ESDAP Catalunya / Campus Llotja

Sexsistir és un projecte que sorgeix davant la manca d'educació sexual existent a les aules, amb l'objectiu d'ampliar els coneixements sobre el tema a través d'un joc de taula. També podem entendre Sexsistir com un recurs per als pares i mares que no saben com parlar del tema amb els seus fills i filles o fins i tot com a material de suport a les aules.

Els humans som éssers sexuats des del mateix moment en què naixem fins que morim. A més, som actius sexualment durant una gran part de la nostra vida. Així i tot, existeix un gran desconeixement i secretisme al voltant de la sexualitat. Els adolescents joves són els més afectats per aquesta problemàtica, ja que experimenten canvis físics i psicosexuals que desperten la curiositat pel cos i el desig sexual cap a altres persones. No és d'estranyar que en aquesta situació tinguin molts dubtes.

El joc no solament resoldrà les preguntes que es puguin plantejar, sinó que també desmentirà mites i generarà reflexions per tal que creïn les seves pròpies opinions. Al cap i a la fi, es tracta de preparar els més joves per tenir una vida sexual saludable, plaent i sobretot respectuosa. Precisament per això, el joc tracta temes d'actualitat com el consentiment, el masclisme, el feminisme, la pornografia, el sexting i molts més, per acabar entenent que cada individu és únic sexualment i que tots junts formem part de la diversitat.

 

18 desembre 2019 | ESDAP Catalunya, Disseny Gràfic

Galeria