Treballs Finals d'Estudis | Curs 2018/19

Ellxs / Laura Cabezudo

Laura Cabezudo / ESDAP Catalunya / Campus Serra i Abella

Hi ha fins a un 41% dels transsexuals s’ha intentat suïcidar (The Williams Institute, 2014). Entre els motius associats destaquen la depressió, la discriminació de gènere i la victimització. D’altra banda, segons l’informe realitzat per l'Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya, en l’últim any s’han registrat 629 casos de delictes d’odi a persones del col·lectiu LGTBI. El 57 % van ser per assetjament, intimidació o amenaces. Un 14 % van ser per agressions físiques.

Aquestes dades revelen el nivell de rebuig social envers el col·lectiu i és per aquest motiu que Ellxs ha buscat la manera d’irrompre en el món editorial. Ellxs ha donat veu al col·lectiu de les persones transvestides i les persones transgènere, fent-les partícips des del minut zero. Elles mateixes han estat en tot moment les protagonistes d’aquesta publicació, en la qual fan veure al lector les seves vivències a través de fotografies i textos. Mostren la realitat de les seves vides, el seu passat, el seu present i en alguns casos els seus plans de futur. Expliquen anècdotes, parlen d’amistats, de parelles i família i diuen el que pensen sobre com perceben elles el món i el seu entorn.

Ellxs és una eina de sensibilització contra tota discriminació d’identitat de gènere, amb la finalitat de visibilitzar i normalitzar la situació. El projecte així mateix està destinat, per identificació i com a mostra de models de referència, a joves amb dubtes que es troben en una època de canvis en la seva forma de pensar, sentir i interactuar amb els altres i ser una eina de suport.19 desembre 2019 | ESDAP Catalunya, Disseny Gràfic

Galeria