Treballs Finals d'Estudis | Curs 2018/19

CCCA: Centre Cultural Cannàbic l'Àpex / Mireia Ballesté

Mireia Ballesté / ESDAP Catalunya / Campus Deià

El CCCA es un centre on poder parlar obertament i pedagògicament sobre el consum de cànnabis, les seves propietats en l'àmbit terapèutic, les conseqüències que comporta el seu consum, dels ítems necessaris perquè s'esdevingui un canvi de cultura de l'ús d'aquesta planta que des de fa dècades ha estat criminalitzada i prejutjada.

Cada cop hi ha més països on el consum de cànnabis terapèutic, i en alguns casos recreatiu, està permès. De fet, tot i que a Espanya el seu consum i la seva tinença és il·legal, les empreses de l'IBEX 35 són unes de les inversores en el mercat del cànnabis i els seus derivats, així com de llavors per al cultiu. Cada vegada veiem més a prop l'ús del cànnabis en la vida quotidiana i el seu ús és molt extens; el podem trobar en el sector de la construcció, en cosmètica, alimentació, papereria, moda, com a font combustible...

D'aquesta manera, el CCCA es converteix en un espai obert on es poden realitzar conferències, tallers, reproducció de pel·lícules, amb una zona de socialització, d'intercanvi d'experiències, lliure de prejudicis. Un lloc on es puguin trobar productes d'origen cannàbic o realitzats amb cànem. És un espai d'investigació, de cura, de teràpia. Tot dins un terreny natural enmig d'un paisatge industrial i fred. Un turó enmig de carreteres i vies de tren. Però, de sobte, un edifici del segle XIX es transforma en fum, formes totalment orgàniques amb materials que ens envolten de naturalesa i escalf, fluïdesa, tranquil·litat, calma, intimitat.17 desembre 2019 | ESDAP Catalunya, Disseny d’Interiors

Galeria