Treballs Finals d'Estudis | Curs 2018/19

Gridless / Víctor Xandri

Víctor Xandri / ESDAP Catalunya / Campus Llotja


Gridless és un projecte d’investigació on s’estudien les possibles variacions que s’estableixen quan s’adapta la retícula base a diferents formats. Interlineat, marges, amplada de columna i justificat entre d’altres han estat estudiats per tal d’entendre com varien en cada cas i, amb la finalitat de poder automatitzar el procés d’adaptació.

Aquest projecte culmina en un sistema de retícules “variable”. Es tracta d’una eina dirigida a dissenyadors/es que busquen incrementar l’eficiència a l’hora d’adaptar la gràfica als diferents formats, suports i dispositius. Concretament a un total d’onze, comptant tant analògics com digitals, tots ells d’ús habitual.

Es tracta, doncs, d’una solució tècnica còmoda i eficaç que agilita els projectes, deixant així més hores per al procés creatiu. Per tal de fer més comprensibles els conceptes estudiats, s’ha plantejat una pàgina web on, a través de diferents funcionalitats, es poden desenvolupar retícules variables. Finalment, les millores derivades del projecte queden reflectides en una campanya on s’han aplicat els resultats obtinguts. D'aquesta manera, es visualitza el procés d’adaptació i les múltiples possibilitats que ofereix Gridless en cadascun dels onze formats treballats.17 març 2020 | ESDAP Catalunya, Disseny Gràfic

Galeria