Treballs Finals d'Estudis | Curs 2018/19

No t'escaldis / Berta Mayol


Berta Mayol / ESDAP Catalunya / Campus Llotja

L’Escaldàrium, la Festa del Foc i l’Aigua, és una festa popular que se celebra cada segon dissabte de juliol a la plaça de la Font del Lleó de Caldes de Montbui (Vallès Oriental). Explica l’origen de l’aigua termal en forma de llegenda, mitjançant danses coreografiades amb aigua i foc real i acompanyades de la música en directe, composta especialment per a la festa. És una lluita entre el bé i el mal, el Cel i l’Infern, l’aigua i el foc. L’espectacle parla de la identitat i la raó de ser dels calderins, és per això que la població local l’ha adoptat com a festivitat imprescindible. Però, alhora, sobretot en els últims cinc anys, la popularitat de l’Escaldàrium s’ha estès pel territori català. Actualment s’apleguen fins a 5.000 persones en una plaça per veure una hora d’espectacle. S’ha convertit en un esdeveniment multitudinari en molt poc temps i pateix una amenaça creixent sense remei: la massificació.

Aquest fet augmenta la preocupació de l’organització, que detecta problemes de mobilitat i seguretat a l’hora d’actuar, i una desinformació o falta de respecte del públic envers el funcionament de la festa. No t’escaldis! és una campanya informativa i de conscienciació que té com a objectiu millorar la participació dels espectadors en aquest esdeveniment, proporcionant informació de manera positiva i pedagògica. Ho fa mitjançant diversos elements que transmeten la informació de manera fresca i atractiva, alhora que fa partícip l’espectador perquè conegui el problema i sàpiga com formar part de la solució.
16 desembre 2019 | ESDAP Catalunya, Disseny Gràfic

Galeria