Treballs Finals d'Estudis | Curs 2018/19

S'arada / Miriam Quesada

Miriam Quesada / ESDAP Catalunya / Campus Olot

El projecte consisteix a redissenyar una part d'un edifici històric per tal de convertir-lo en un Centre d'Interpretació. Es tracta del Santuari del Toro, situat dalt de la muntanya més alta de Menorca, el cor de l'illa.

Pel que fa a la idea del projecte, consisteix a crear un espai annex al Consell Insular que constarà d'una part privada, per tal de seguir treballant per aconseguir un canvi de model turístic i recuperar els béns immaterials de l'illa; i una altra part pública, on es realitzaranconstants exposicions, xerrades i tallers relacionats amb aquest corrent. Tot l'esmentat anteriorment estarà vinculat a la mateixa filosofia: educar els illencs a aprendre a apreciar l'autenticitat menorquina. Es busca un lloc centrat en els negocis però alhora amb un ambient familiar; serà un lloc en què la gent pugui relacionar-se amb els altres i entendre que el canvi perseguit només tindrà lloc gràcies a la voluntat i col·laboració de tots. És essencial fer valer el que tenim i el que ens diferencia dels altres.

Tot i tenir dues àrees diferents, l'espai està pensant per ser vist com un tot i s'unifica amb el disseny. Una estructura contínua, traçada amb vímet i inspirada en el vent, és el sistema que travessa els espais i origina subtilment les diferents parts del projecte. Així, doncs, amb el disseny, l'objectiu és demostrar que la tradició també pot ser contemporània i que l'artesania pot adaptar-se a les noves situacions. Els costums, les tradicions i la cultura són el que ens caracteritza, de manera que és important mantenir-los amb orgull. 

2 desembre 2019 | ESDAP Catalunya, Disseny d’Interiors

Galeria