Cursos anteriors | Curs 2019/20

Projecte 'Victor Papaneck'

En el marc de l'exposició temporal Victor Papanek: La política del disseny  el Museu del Disseny de Barcelona ha formulat a les Escoles Superiors i Universitats de Disseny dues propostes fonamentades en aquest autor:
  • El museu en clau Papanek: Intervenció a les exposicions permanents del Museu. Consisteix en un projecte de relectura de les col·leccions del Museu segons els preceptes divulgats per Victor Papanek i el disseny de senyalització de peces a les exposicions permanents del Museu.
  • Jugant amb Papanek: Disseny d’elements o entorns de joc infantil per a espais exteriors. Es tracta d'un projecte de disseny d’elements o entorns de joc infantil que reculli el canvi de la política del joc que es proposa a la ciutat de Barcelona i que entronca amb els supòsits que ja en el seu moment es va plantejar Victor Papanek.
Per desenvolupar aquest projecte el Museu del Disseny de Barcelona va organitzar dues jornades de formació els passats dies 1 i 2 d’octubre. L'ESDAP Catalunya participa en els dos projectes amb 130 alumnes. El proper dia 19 de desembre es farà la presentació pública dels resultats i, a partir d’aquesta data, es podran veure el conjunt de projectes dels alumnes de les diferents escoles.

+ informació
Activitats paral·leles:
  • 31/10/2019_Conferència inaugural
  • 15/11/2019_Cinefòrum. Demain_A les 18 h // Sessió de cinefòrum, el documental francès Demain (Demà), dirigit per Cyril Dion i Mélanie Laurent al 2015.
  • 03/12/201_Taula rodona L'art revisa Papanek_A les 18.30 h // L’Art Contemporani porta dècades treballant i alhora debatent la dimensió política de les pràctiques artístiques. Per això, quan Papanek va plantejar si es pot dissenyar tenir una mentalitat social i si el disseny pot ser una eina per a la transformació política i social, una part del món de l’art es va apropar a les seves tesis. L’objectiu de la taula és analitzar des de la mirada de l’art actual les propostes de Papanek que intenten desbordar el marc gremial del disseny per a intervenir en “la vida”. Els participants de la taula rodona seran: Amanda Cuesta, una crítica d'art, comissària i editora independent. Actualment codirigeix el projecte cultural i llibreria La Canibal; Alan Carrasco, artista visual i editor de continguts de la publicació d'història i crítica de les arts Situacions; Javier Peñafiel, format en filosofia i en l’activisme social dels anys vuitanta, produeix instal·lacions amb objectes, dibuixos, imatges i textos. Moderarà Oscar Guayabero, paradissenyador.
  • 10/12/2019_Conferència Els camins cap a la sostenibilitat. Com adaptar-se a l'economia del futur_ A les 19 h
  • 17/1/2020_Col·laboració vs Resistència_18:30
  • 31/1/2020_Clausura de l’exposició_19:00
15 novembre 2019 | ESDAP Catalunya, Transversal