Treballs Finals d'Estudis | Curs 2018/19

Cerca de ti / Andrea Luque

Andrea Luque / ESDAP Catalunya / Campus Pau Gargallo

La mort d'un fill durant l'embaràs, el part o quan es produeix pocs dies després d'haver nascut, comporta un procés de dol que sol ser ignorat o menyspreat per la societat, ja que no concebem que puguem trobar la mort quan esperem la vida. Per això, els pares que travessen una situació tan devastadora poden sentir-se desolats i incompresos per la comunitat i socialment aïllats, fins i tot per les seves relacions més pròximes.

Després de diverses entrevistes amb mares i pares afectats i associacions de dol perinatal, sorgeix el projecte Cerca de ti (A prop teu) amb el que pretenc aportar una eina que ajudi aquestes famílies a sentir-se compreses i enteses i a crear els records que no van poder tenir del seu fill i així avalar la seva existència.

Aquest llibre es divideix en tres capítols: al primer, "Nuestra historia" (La nostra historia), la protagonista explica la seva vivència i empatitza amb el lector, al segon "¿Y ahora qué?" (I ara què?) es tracten aspectes i possibles canvis que es poden patir tant físicament com psicològicament durant el dol i, per últim, trobem "Cerca de ti" (A prop teu) on la persona lectora trobarà un munt d'idees i activitats que l'ajudaran a fer que els records del seu fill siguin palpables i a dedicar-li un temps, juntament amb la seva família, que honrarà la seva existència.

El Treball Final d’Estudis de l’Andrea Luque ha estat publicat recentment. Si tens interès en adquirir-lo pots fer-ho a través del web https://dueloperinatal.com.


 

20 gener 2020 | ESDAP Catalunya, Disseny Gràfic

Galeria