Joana Amorós, LABA, Brescia, Itàlia

L'UNIVERSITAT
LABA està situada a Brescia, a la regió de Lombardia, al nord d'Itàlia, amb una població de 200 mil habitants. Està composta per dos edificis que es situen en punts diversos de la ciutat. A la Via Don Giacomo Vender es troba la seu central a on s'imparteixen els graus de disseny Gràfic, Fotografia, Audiovisuals. A l'altre seu, Via Privata di Vitalis, s'imparteixen els graus de disseny d'Interiors, Moda i Producte.
 
Tant l'una com l'altra són de molt fàcil accés amb transport públic, cosa que per estudiants Erasmus la pròpia universitat ens facilita gratuïtament. Totes dues disposen d'instal·lacions i equips especialitzats, servei de lloguer d'ordinador portàtil, tauleta gràfica i tot el material fotogràfic, servei de cafeteria, de biblioteca, de sala d'estudi i zona menjador amb microones.
 
Les aules estan distribuïdes en aules de teoria, aules multimèdia, plató i tallers. La llengua vehicular és l'italià.
 
L'APRENENTATGE
He assistit a tercer curs del grau de "Graphic Design e Multimedia", el qual segons el pla d'estudis italià es composa de 3 anys. A l'hora d'escollir les assignatures no he tingut cap problema ja que tant la coordinadora Erasmus com els professors són molt gentils i t'aconsellen i t'ajuden. Els continguts són semblants tot i que la metodologia de treball és una mica diferent. Personalment estic molt satisfeta ja que he après molt i m'han generat ganes d'aprendre nous programes i noves tècniques.
 
Relatiu a l'idioma, dir que al principi ha estat difícil adaptar-se, però amb esforç i dedicació he après ràpidament. Generalment els companys de classe no tenen problemes en ajudar-te a comprendre, a ensenyar i corregir.
 
CONSELLS
L'aeroport més proper és "Orio Al Serio, Bérgamo".
 
No sigueu timids, esteu aquí per conèixer gent nova i no hi ha cap lloc millor que en un altre país.
 
Relacionar-se i fer vida social amb la gent del país d'acollida us ajudarà moltíssim en
aprendre l'idioma.
 
Busqueu la casa amb temps, en el meu cas tot ha anat bé, però hi ha gent que ha tingut problemes per trobar-ne.
 
I per últim i sobretot, gaudiu de l’experiència. In bocca al lupo!

Galeria