Inma Marro - Swansea, Gal.les, UK

La meva mobilitat a la UWTSD de Swansea-Wales ha sigut una experiència inoblidable per a mi. Es tracta d’una petita ciutat costanera i amb molta vegetació situada al sud de Gal·les (Regne Unit) on, per arribar-hi,  has de volar a Cardiff o a Bristol, les ciutats més properes. Swansea és una ciutat a la qual pots anar per tot arreu caminant o en bus, si és necessari, encara que caminant sempre descobreixes coses noves i pots passar per carrerons on s’observen les característiques cases angleses; n’hi ha de molts tipus i de colors diferents.
 
La universitat és espectacular: de les parets pengen molts dels treballs realitzats pels alumnes. Això, a primera vista, et motiva a crear coses noves. Les classes estan molt ben equipades: disposen de tota mena de material, ordinadors i impressores per poder fer els teus treballs. A més, pots accedir a les grapadores i enquadernadores sense haver de desplaçar-te a una copisteria. D’altra banda, també hi ha aules disposades només per anar a treballar i avançar els teus projectes.
 
Els professors són molt amables i sempre intenten ajudar-te per a que puguis adaptar-te a les classes al més aviat possible: són comprensius amb l’idioma, ja que saben que tens més dificultats quan vens de fora, però, tot i això, és fàcil adaptar-te en un ambient agradable. En el meu cas, els professors han sigut molt amables en mi i m’han ajudat a integrar-me al funcionament de les classes.
 
És dur marxar així com així de casa cap a un altre país, on la gent parla un idioma diferent, però, així i tot, l’experiència de l’Erasmus val molt la pena: s’aprenen una infinitat de coses en l’àmbit cultural, gastronòmic i educatiu. Tot això fa enriquir els teus coneixements dia a dia.
 
Els primers dies és dur adaptar-te i parlar en anglès, ja que no es tracta de l’anglès pulcre que estudies a l’acadèmia. Tot i això, passats uns 15 dies, t’acostumes al seu dialecte i finalment acabes entenent-los i parlant l’idioma sense més dificultats.
 
Com a experiència personal recomano a tothom que faci una mobilitat a qualsevol altre país, ja que tot el que arribes a aprendre en l’àmbit social i educatiu és impensable i no té preu. Així que, si tens oportunitat, ja saps! Apunta’t i descobreix món! Que la vida són quatre dies i aquestes oportunitats sols passen una vegada a la vida!