Treballs Finals d'Estudis | Curs 2018/19

Escola de dansa "Can Castells" / Lledó Segura

Lledó Segura / ESDAP Catalunya / Campus Llotja

Després de la crisi econòmica, la cultura ha estat el sector més afectat a les ciutats. És important que l'art estigui present en la societat actual i s’ha d’incentivar.

Sant Boi de Llobregat té deu escoles de dansa privades, totes sense cap certificat oficial. La demanda de la seva pràctica és molt alta i, en canvi, el nivell econòmic dels seus ciutadans és mitjà-baix.

Aquest projecte proposa la creació d’una escola de dansa pública que aporti unes instal·lacions dignes i una formació professional necessària per al creixement d’un ballarí, sense barreres econòmiques. L’objectiu principal és dissenyar un centre que pugui ser aprofitat durant tota la setmana i per a tothom. Per aquest motiu, una part dels seus espais acollirà exposicions d’art dels artistes locals i es crearà un nou concepte d’escola on la dansa i l’art hi conviuran plegats.

Can Castells és una casa senyorial del segle XIX. La seva bellesa és inqüestionable i mereix un disseny d’interiors que la situï com a protagonista. Durant el procés de creació d’aquesta escola ha estat molt present l’edifici i el paral·lelisme poètic personal del mar amb la dansa. Dos pilars fonamentals per dur a terme aquest projecte. L’art és per a tothom i aquest projecte vol que sigui així.


 

28 novembre 2019 | ESDAP Catalunya, Disseny d’Interiors

Galeria