Treballs Finals d'Estudis | Curs 2018/19

Boira / Digna Gros

Digna Gros / ESDAP Catalunya / Campus Llotja

El disseny, la producció i la distribució globalitzades de la moda als països occidentals han portat a la seva homogeneització. Això ha provocat la seva insostenibilitat i la dificultat per comprendre l’impacte social i ecològic que provoca. El poder de la globalització comporta una pèrdua d’identitat cultural i de diversitat estètica i també de l’adequació de les peces de roba al clima dels diferents territoris, disminuint l’efectivitat de la seva funció principal que és abrigar i protegir.

L’objectiu d’aquest projecte és millorar la indumentària que el mercat actual ofereix a les comarques de Ponent (Segrià, Les Garrigues, Urgell, Pla d’Urgell, Noguera i Segarra) que tenen un clima característic durant l’estació d’hivern: temperatures bastant baixes, juntament amb la boira densa i humida. A través de mètodes de recerca com enquestes, de l’estudi in situ dels comerços més freqüentats per les persones usuàries d’aquesta regió i entrevistes fetes als propietaris de botigues s’han extret conclusions i idees per al disseny d’aquesta indumentària adaptada, que combinarà funcionalitat i estètica, factors els quals les persones usuàries troben a faltar al mercat.

Des de l’inici es té en compte i s’analitzarà el cicle de vida de les peces, tant en materials com en processos, sense oblidar la part emocional. S’han creat peces amb la personalitat pròpia del territori, que empatitzin amb les persones usuàries i creïn un vincle emocional que optimitzarà al màxim la vida de la peça, ja que quan els materials físics duren més del que nosaltres els desitgem, el resultat és que es converteixen en residus.
16 octubre 2019 | ESDAP Catalunya, Disseny de Moda

Galeria