Treballs Finals d'Estudis | Curs 2018/19

Atzavara collections / Anna Busquets

Atzavara collections / ESDAP Catalunya / Campus Llotja

Atzavara Collection neix de la inquietud per sentir-se a gust amb un mateix i de conèixer les possibles maneres que tenen els éssers humans per satisfer el seu propi benestar, tant corporal com mental. Partint d'una anàlisi global del que està succeint arreu del món, el projecte es decanta per tractar temes com la globalització, el canvi climàtic i l'explotació laboral en el sector de la moda. És per aquesta raó que de bon principi lluita per aconseguir diferenciació a l'hora de vestir, respectar el medi ambient i realitzar tot el procés de forma ètica.

El projecte s'inicia a causa de la necessitat de crear indumentària que produeixi benestar a l'usuari amb la finalitat i l'objectiu d'aconseguir millorar la seva qualitat de vida. Es parla de combinar una sèrie de factors com un disseny confortable, materials adequats, teixits sostenibles, mà d'obra ètica... i que inevitablement l'usuari rebi una sensació antagònica a la d'una peça fast fashion. S'estudia el concepte de sinergia per tal d'aconseguir que la suma i cooperació de tots els elements i processos es maximitzin per obtenir un major resultat.

Un cop establerta la idea, Atzavara utilitza com a concepte base per a la col·lecció el tema de la salut i el benestar, que després d'una metodologia de recerca en mitjans de comunicació, s'afirma que és un tema recurrent a la societat actual. La inspiració a l'hora de dissenyar ve donada per l'energia que transmet el planeta i, més en concret, la naturalesa. S'estableix el gènere de punt com a element principal de la col·lecció, perquè és agradable i és el que aporta més confort. La resta de teixits utilitzats estan compostos de llana, seda i cotó per evitar el plàstic en tot moment. Reunint tots els petits ingredients que formen les peces dels cinc conjunts creats, Atzavara aconsegueix transportar l'usuari a un oasi de confort.19 febrer 2020 | ESDAP Catalunya, Disseny de Moda

Galeria