Treballs Finals d'Estudis | Curs 2018/19

Víctimes del silenci / Georgina Soley

Georgina Soley / ESDAP Catalunya / Campus Serra i Abella

Les properes dues dècades 40.000 persones, només a Espanya, moriran per contacte amb l’amiant i uns quants milers més es veuran afectades.

Aquesta previsió és l’optimista, si es comencen a prendre mesures immediates. L'amiant és un mineral molt utilitzat per les seves bones propietats a sectors massius com el naval, el de la construcció o el tèxtil, alhora que molt nociu per a la salut i causant de malalties cròniques o fins i tot de la mort a qui en respira les fibres. Durant molt de temps, Espanya va ser-ne el principal exportador i s'estima que encara continua havent-hi més de 2,6 milions de tones d'amiant a les nostres ciutats, amb les quals hi convivim patint els seus riscos de manera silenciosa.

S'ha creat una campanya d'informació i advertència sobre la presència i el perill de l'amiant, que convida el ciutadà a informar-se a la web, on pot participar en la creació de dades i pot també descarregar-se material per continuar alertant la resta. S’ha ideat doncs una campanya de guerrilla amb la qual la població mateixa pot localitzar la presència del perill en llocs concrets. Amb tot això es pretén informar i conscienciar la població de la situació de risc massificat i desconegut que estem patint per conviure amb l’amiant. Aquest material comença a deteriorar-se i això multiplica el perill fins al punt de poder arribar a ser una epidèmia potencial.

Víctimes del silenci dona visibilitat a un problema que no fa soroll, és a l'aire, el respirem i ens afecta greument la salut. Un problema que ha estat silenciat i al qual, amb aquest projecte, els mateixos habitants hi poden donar veu.
19 febrer 2020 | ESDAP Catalunya, Disseny Gràfic

Galeria