Cursos anteriors | Curs 2019/20

Els processos participatius. Per una nova cultura i forma de dissenyar

El proper dijous, 24 d’octubre a les10.00 h, a la Sala de conferències del Campus Ondara, xerrada informativa a càrrec d'El globus vermell.

El globus vermell és un col·lectiu d’arquitectes que compagina la feina pròpia de projectistes amb la recerca, la docència universitària, la gestió cultural i la divulgació sobre l’arquitectura i la ciutat, amb l’objectiu de formar una ciutadania crítica i exigent envers l’entorn urbà, la qual pugui tenir un rol principal en la construcció de la ciutat.

En aquesta sessió s'explicarà i conversarà amb l’alumnat de disseny d’interiors i gràfic sobre la participació ciutadana i l'experiencia en alguns processos participatius i les activitats que duen a terme. La participació ciutadana és un mecanisme que facilita la comunicació entre els habitants d’un entorn urbà amb les administracions en tot el que té a veure amb la gestió de les ciutats. Teòricament, la participació ciutadana, hauria de promoure que la construcció i transformació dels entorns habitats sigui una acció col·lectiva i comunitària però sovint, no és així, i es confonen els processos participatius amb els processos de consulta o informació ciutadana.

La xerrada s'emmarca dins l'assignatura El dissenyador com agent de canvi social (Assignatura Optativa de 4t).


+ informació
 

 

24 octubre 2019 | ESDAP Catalunya Campus Ondara, Conferències