Curs actual | Curs 2019/20

Comunicat ESDAP Catalunya


ESDAP Catalunya comunica, davant la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem,
que anul·la la Lliçó Inaugural del Curs Acadèmic 2019-2020 prevista pel divendres 18 d’octubre a l’auditori del Museu del disseny.

Manifesta el rebuig a la sentència i la indignació i tristor al conèixer-la.

Demana diàleg i respecte als drets i llibertats dels dirigents polítics i civils empresonats, i manifesta el suport als familiars i amics.El divendres 18 d’Octubre, tindrà lloc l'acte inaugural del curs 2019-2020 al Museu del Disseny de Barcelona.

L'acte s'iniciarà amb la lliçó inaugural La Bauhaus en el seu context. Les escoles d'art d'avantguarda als anys 20, a càrrec de la Dra. Isabel Campi; A continuació hi haurà la presentació de diversos Treballs Finals d'Estudis realitzats per estudiants que es van graduar el curs 2018-2019 i, posteriorment, es farà la visita a les diverses col·leccions del Museu del Disseny de Barcelona.


Programa de la jornada

10.00 h  
Acreditacions a la recepció del Museu del Disseny
10.30 h  
Obertura de l’acte a càrrec de Marià Llop i Rebecca Alabert, alumni d’Eòlia, Escola Superior d’Art Dramàtic. Benvinguda a càrrec de la Dra. Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny de Barcelona. Presentació de l’acte a càrrec de la Sra. Olga Adroher, cap del Servei d’Ordenació dels Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
10.45 h  
Pronuncia la lliçó inaugural la Dra. Isabel Campi.
La Bauhaus en el seu context. Les escoles d'art d'avantguarda en els anys vint

11.30 h  
Presentació de Treballs Finals d’Estudis
•      Arnau Tolosa / Can Rigalt. Ateneu popular de creació musical
•      Eva Castany / ONA: “Kit” d’autoplaer destinat a adolescents  
•      Elena Nicolau / Furthur
•      Irene Figueres / “Colmado”. Comerç tradicional i gentrificació
12.30 h  
Cloenda a càrec de la Dra. Carme Ortiz, directora de l’ESDAP Catalunya.
13.00 h  
Refrigeri
14.00 h  
Visita lliure a les col·leccions

A la tarda, Jornada de la Confederación Española de Escuelas de Artes Plàsticas y Diseño (CEA).

    Isabel Campi i Valls és dissenyadora de producte i doctora en història del disseny. Ha exercit la docència d’aquesta matèria durant 35 anys a gairebé totes les escoles de Barcelona i també a la HDK de Berlin. Es autora de set llibres sobre història del disseny i ha comissariat diverses exposicions al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Es fundadora i presidenta de la Fundació Història del Disseny (www.historiadeldisseny.org)
16 octubre 2019 | ESDAP Catalunya, Transversal