Treballs Finals d'Estudis | Curs 2018/19

Can Rigal, Ateneu Popular de Creació Musical / Arnau Tolosa

Arnau Tolosa / ESDAP Catalunya / Campus Deià

L'art és una potent arma de transgressió social. Una eina que trenca amb les cadenes opressores d'un sistema que nodreix una ciutadania acrítica, gris i alienada; sovint frustrada per la impossibilitat a realitzar-se lliurement.

Amb aquesta premissa, neix Can Rigal, l'Ateneu Popular de creació musical. Situat a la casa abandonada de Can Rigal, és un gran espai on els veïns i associacions del barri disposen d'un punt de trobada per treballar en tasques que eduquen i divulguen la llibertat creativa com a mode per expressar-se lliurement, aportant nous colors a aquesta societat grisa.

Enfocat cap a les noves generacions, de les que depèn l'evolució social. A través de la música es crea un canal de comunicació i expressió amb un art que coneixen i senten proper. Per això l'espai està dotat de tota una infraestructura musical que possibilita la realització d'aquestes activitats, donant al jovent accés al material necessari per a la creació i producció artística, el qual no està a l'abast de tothom. D'aquesta forma, qualsevol músic o grup amateur pot aprendre a compondre amb els tallers i classes que s'imparteixen a les sales polivalents, practicar i polir les seves idees als bucs d'assaig que es poden llogar, culminar el procés de forma professional gravant les cançons en els estudis de gravació i per últim, oferir-les al públic amb els espais exteriors i interiors destinats a la música en viu.

A més, aquest projecte proposa Can Rigal com a centre social per al barri. La cafeteria, els jardins circumscrits al parc i els espais de lliure ús de l'Ateneu, fan d'ell un punt de trobada entre el veïnat i amics del barri.19 setembre 2019 | ESDAP Catalunya, Disseny d’Interiors

Galeria