Treballs Finals d'Estudis | Curs 2018/19

Contes per anar amb compte / Marta Forns

Marta Forns / ESDAP Catalunya / Campus Serra i Abella

Un dels problemes més grans que trobem en l'actualitat és l'addicció al telèfon mòbil per part dels infants de les noves generacions. El 92,4% dels nens arriben als 15 anys amb telèfon mòbil i aquest percentatge augmenta cada cop més en nens de menor edat.

La mala gestió de les hores d'ús portada a terme per molts d'aquests nens, pot provocar l'aparició de malalties físiques com ara l'obesitat, l'insomni i problemes oculars. Per altra banda, alguns dels infants poden generar addicció cap al dispositiu, fet que provoca la pèrdua d'interès per la lectura, entre d'altres conseqüències.

L'objectiu del projecte és donar visibilitat a les malalties i situacións que poden sorgir, mentre que alhora s'informa i es consciencia als nens i pares per tal d'afavorir una millora en la gestió de les hores d'útilització del dispositiu mòbil. Tanmateix, es busca potenciar la lectura, fet que s'està substituint per un abús de les pantalles.

Contes per anar amb compte, és un llibre il·lustrat en format imprès, que pretén ajudar a separar el lector del seu mòbil, mostrant les conseqüències d'un mal ús d'aquest. A través de l'adaptació de cinc relats basats en els contes populars més coneguts, s'expliquen les conseqüències que pateixen els personatges a causa d'un mal ús del telèfon mòbil i la manera plantejada pels protagonistes i els seus pares per solucionar-les.17 setembre 2019 | ESDAP Catalunya, Disseny Gràfic

Galeria