Treballs Finals d'Estudis | Curs 2014/15

NeverWhere / Abigaïl Peña

Abigaïl Peña / ESDAP Llotja
http://abipiqueras.wix.com/inicio

El projecte consisteix en el disseny i creació del vestuari dels personatges del llibre Neverwhere de Neil Gaiman, que ja ha estat adaptat al teatre. Ara la meva proposta consisteix en la creació del vestuari per l’adaptació de la mateixa historia al cinema.

Per tal de dissenyar el vestuari amb l’objectiu primordial de donar credibilitat als personatges s’ha hagut d’aprofundir en els caràcters i personalitat dels personatges i s’ha fet un treball de recerca en els processos d’envelliment de la roba tal com es fa al cinema.

També s’ha treballat en l’àmbit conceptual i simbòlic en el disseny del vestuari i dels complements per donar-los caràcter i crear l’ambientació que la història requereix. S’ha jugat amb l’espai i el temps, i amb la simbologia dels detalls, objectes, robes, colors i textures que han d’ajudar a situar l’acció i ubicar els personatges a l’espai.

Realització en tela del vestuari de cinc personatges de l'obra Neverwhere de Neil Gaiman.
Dels dotze vestuaris dissenyats se’n van escollir cinc, tant per la importància dels personatges en la història com per la dificultat que comportava la seva realització. Els personatges escollits van ser:
  • Lamia,
  • Islington,
  • Lady Porta,
  • Marquès de Carabàs
  • el vell Bailey
Realització del vestuari del Marquès de Carabàs. Tot el vestuari donava la idea de la procedència del personatge i la seva ostentació, així com del doble joc del Marquès de Carabàs, la idea dels secrets i l’ocult. El concepte de la serp i la seva simbologia estava present en la part interior de la jaqueta, i les seves butxaques en forma d’escames.

Realització del vestuari del Vell Bailey, que va ser exposat a la vitrina de la 080 de l’ESDAP Llotja. Aquest personatge és un rodamón que viu als terrats i sostres dels edificis envoltat d’ocells, és per això que la idea principal per la creació d’aquest personatge va ser la barreja entre un corb gegant i la idea d’un pilot que va d’un lloc a un altre.

Realització del vestuari de Lamia. Lamia era una dona sensual i seductora, que utilitza l’atracció sexual per treure l’escalfor de les seves víctimes. Les formes utilitzades en el seu vestuari són suaus i arrodonides i donen la idea de sensualitat; però a la vegada tenen punxes. La representació que és una dona de gel ve reforçada pel fet que pengen caramells de gel del seu vestit, i que va suposar un gran treball d’experimentació per arribar a construir-los.
15 maig 2015 | ESDAP Barcelona Llotja, Disseny de Moda

Galeria