Cursos anteriors | Curs 2018/19

Mobilitat ERASMUS al Chelsea College of Arts – UAL, London

Bàrbara Vich Arrom, professora del campus Deià va visitar la UAL University of the Arts London - Chelsea College of Arts del 25 al 29 de març de 2019, en el marc del programa mobilitat Erasmus Out: mobilitat de personal docent i no docent per formació.

La University of the Arts està situada a Londres i disposa de sis campus. La University of the Arts London (UAL) és la universitat més gran especialitzada en art i disseny d'Europa. UAL ofereix estudis de grau, màster i postgrau de disseny, art, moda, comunicació i arts escèniques, i aposta per una visió interdisciplinària. La UAL està formada per 6 Colleges: Camberwell College of Arts, Central Saint Martins, Chelsea College of Arts, London College of Communication, London College of Fashion i Wimbledon College of Arts, on hi assisteixen 18.000 alumnes de 130 nacionalitats.

El campus Chelsea College of Arts està situat al centre de Londres, en un edifici catalogat al costat del riu Tàmesi i de la Tate Britain. S'hi imparteixen estudis de Grau (BA (Hons)) de: Belles Arts, Disseny gràfic i comunicació, Disseny d'interiors, Disseny de producte i moble i Disseny tèxtil. També s'imparteixen estudis de Màster (MA) de: Comissariat i Col·leccions, Belles Arts, Disseny d'interiors i Disseny tèxtil; així com Postgraus de recerca i Short Courses de totes les especialitats. Cada facultat disposa d'instal·lacions i equips especialitzats, biblioteques i múltiples recursos d'aprenentatge que els estudiants de tots els campus poden utilitzar.

Bàrbara Vich ha assistit al curs Retail Display and Design al Chelsea College of Arts de la University of the Arts London, del 25 al 29 de març de 2019. El curs ha tingut un enfoc eminentment pràctic on s'ha pogut aprofundir en els principis del disseny d'aparadors, disseny d'espais comercials efímers –pop-up– i permanents, visual merchandising, disseny d'expositors i disseny d'esdeveniments. La formació va incloure, entre d'altres, la creació d'una marca, el disseny de l'esdeveniment des del seu llançament i disseny del punt de venda; la visita i anàlisi d'espais comercials de Covent Garden; i l'elaboració de proposta de reforma de la botiga de Tate Britain. A més, durant aquest intercanvi es va mantenir una entrevista amb la Coordinadora de Mobilitat internacional de UAL, Katie Britton, per tal de conèixer el sistema organitzatiu i funcional de l'UAL i fomentar l'interès mutu de les dues institucions.

Bàrbara Vich, en aquest intercanvi, ha tingut la possibilitat d'adquirir nous coneixements específics de disseny d'aparadors i d'espais comercials, i conèixer metodologies de docència de projectes de disseny en una universitat referent en l'àmbit internacional. A més, ha pogut conèixer i treballar en equip amb gent molt diversa; practicar i millorar l'idioma; compartir experiències amb altres professors i obrir vies d'intercanvi entre les dues escoles. L'estada a l'UAL ha permès també fomentar l'intercanvi tant d'alumnes com de docents establint sinèrgies per tal de fomentar un coneixement mutu, sigui per estades d'aprenentatge com en visites a les seus per conèixer el sistema organitzatiu, metodològic i funcional. La mobilitat ha generat també la possibilitat de contactar amb professorat per fer un workshops a l'ESDAP.

+ informació

Chelsea college of arts


13 maig 2019 | ESDAP Catalunya Campus Deià, Transversal

Galeria