Cursos anteriors | Curs 2017/18

Participació dels campus de Deià i Llotja a Llum BCN

Alumnes i professors dels campus de Deià i Llotja participen a LLum BCN en dues instal·lacions:

Metallum
Instal·lació dissenyada per alumnes i professors del Campus Deià

c. Pamplona 113 (M_veure al mapa)


Metallum és una intervenció lumínica que recolza la veu del barri que fa uns anys va lluitar per la conservació i la memòria històrica de La Unión Metalúrgica, una antiga fàbrica que actualment només conserva una part de la façana de maó vist, amb la qual s’evidencia la tradició fabril de Barcelona i que contrasta amb el Complex Ecourban que l’envolta, construït rere el seu enderroc, silenciant les peticions veïnals que reclamaven la seva preservació per dotar-la de noves funcions socials.
 
Aquesta defensa s’exterioritza a través d’una atmosfera metàl·lica que es materialitza de manera seqüencial, cíclica i temporal mitjançant una recuperació sensorial lumínica, sonora i calorífica, que representa el procés de treball d’una fossa metàl·lica, a través d’una degradació cromàtica que neix en un groc intens i desemboca en un vermell obscur, representant el pas de la fase calenta al refredament, creant un oasis de llum respecte a l’entorn i la materialitat que l’envolta.

Alumnes: Óscar Álvarez, Paula Escuin, Sergio Frías, Marisa Lozano,  Liocha Mateu, Nuria Minguillón, Sara Ortega, Óscar Ramos, Mónica Román.
Tutores: Amaya Martínez i Anna Solé.
Col·laboradora: Elisa Codina.
Patrocinador: Escenotecnic, Ingeniería EscénicaL’alliberació de l’Eulàlia
Instal·lació dissenyada per alumnes i professors del Campus Llotja
Jardí del Sol. Ciutat de Granada (E_veure al mapa)


Santa Eulàlia, patrona de Barcelona, va ser condemnada i crucificada pels seus ideals quan tenia només 13 anys.  
El projecte L’alliberació de l’Eulàlia s’inspira en la manca  de llibertat que va patir santa Eulàlia per fer una analogia amb situacions actuals de pèrdua de llibertats. Us convidem a participar en una experiència lumínica i sensorial: acosteu-vos al Jardí del Sol per encendre les creus de la façana i convertir-les en simples formes geomètriques. Formes que simbolitzen el procés per alliberar-la de la capsa blanca.
Alumnes: alumnes de l’assignatura optativa Projectes interdisciplinaris arts escèniques.
Tutors: Laura Aragón i Jordi Plana
Col·laboradors: Biotronic, Fèlix Vinyals, ACCES
 

+ informació sobre el projecte
+ Informació sobre Llum BCN
16 febrer 2018 | ESDAP Catalunya, Transversal